brohd

Brohd is een microbakkerij in Dendermonde waar we desembrood bakken op kleine schaal. De bakkerij is gestart vanuit Piet zijn liefde voor bakken en is ontstaan in onze eigen keuken. We plannen een kleine uitbreiding in de toekomst.

 

LOKAAL EN PUUR

Al onze broden worden gebakken met kwaliteitsvolle bloem van Maalderij Baeten uit Meldert. Naast de verschillende soorten bloem bestaan onze broden verder enkel nog uit onze tarwe desemstarter, water en zout. 

Het brood wordt afgebakken op steen in onze Rofco-oven. 

 

DESEMBROOD

Desembrood wordt gemaakt met enkel maar bloem, water en zout. In plaats van gist wordt er gebruik gemaakt van een desemstarter op basis van water en bloem. Onze starter "Cor" is gemaakt op basis van tarwe en zag het levenslicht in 2020. 

Naast de basisingrediënten is het allerbelangrijkste bij deze broden TIJD. Door het natuurlijke, en dus langere, fermentatie- en rijsproces is zuurdesembrood beter verteerbaar. Daarnaast bewaart het ook langer dan gistbroden.

 

ENKEL OP BESTELLING

Om verloren brood te voorkomen bakken we enkel op bestelling. We hebben per bestelmoment ook maar een beperkt aanbod aangezien we het kleinschalig willen houden. Omdat we naast onze bakkerij nog full-time werken zal er niet elk weekend gebakken worden. 

Je kan op deze website telkens bestellen tot donderdag 18:00 uur. Nadien starten de voorbereidingen van de broden en kunnen we dus last-minute niets meer extra maken.

Je duidt gewoon je keuze aan in de webshop en OP=OP. Betalen doe je rechtsreeks in de webshop.

Je kan op de gekozen dag het brood afhalen tussen 9:00 uur en 12:00 uur op het adres Otterstraat 114 in Dendermonde. We doen vanaf nu geen leveringen meer aan huis. In de toekomst hopen we te kunnen werken met enkele afhaalpunten in de omgeving. 

De broden worden standaard ongesneden verkocht. Op die manier blijven ze nog langer vers en behouden ze hun smaak beter. Het best snij je ze vlak voor gebruik met een goed broodmes. Indien gewenst kan het brood door ons gesneden worden, noteer dit dan gewoon bij opmerkingen tijdens het bestelproces.

Bestellen kan enkel via de webshop en niet via e-mail of Instagram.

 

WORK IN PROGRESS

Zowel onze bakkerij als deze website zijn een "work in progress". Met verloop van tijd zullen er her en der zeker nog aanpassingen gebeuren. Heb je opmerkingen of suggesties, neem gerust contact op!